ARA Llegim
Llegim 21/11/2013

El Nobel de literatura Imre Kertész, hospitalitzat a Budapest

L'autor de 'Sense destí', premiat per l'Acadèmia Sueca el 2002, s'ha trencat un maluc

Efe
1 min

BudapestEl premi Nobel de Literatura 2002, l'hongarès Imre Kertész, de 84 anys, ha estat hospitalitzat avui a Budapest per una fractura de maluc, segons ha anunciat la televisió ATV. L'hospital Honvéd, on està ingressat, s'ha limitat a confirmar l'ingrés: "Imre Kertész, premi Nobel de Literatura, és en aquest hospital", i ha afegit que informarà sobre el seu estat d'aquí unes hores.

El mateix canal televisiu i altres mitjans hongaresos asseguren que l'autor de 'Sense destí' es va fer una fractura de maluc.

L'escriptor, supervivent dels camps d'extermini d'Auschwitz i Buchenwald, havia anunciat fa un any que abandonava l'escriptura. "Ja no voldria escriure més. La meva obra, que està tan relacionada amb l'Holocaust, ha conclòs per a mi", va dir llavors en una entrevista.

Kertész es va convertir el 2002 en el primer escriptor hongarès guardonat amb el premi Nobel de literatura gràcies a les seves novel·les i assajos, en què va plasmar l'experiència als camps d'extermini nazis. La seva obra més coneguda, 'Sense destí' (1975), va arribar l'any 2005 als cinemes gràcies a una adaptació cinematogràfica dirigida per l'hongarès Lajos Koltai. Altres llibres de Kertész traduïts al català són 'Jo, un altre', 'Kaddish pel fill no nascut' i 'Fiasco', tots tres publicats a Quaderns Crema, igual que 'Sense destí'. La major part de la seva obra es pot trobar en castellà a Acantilado.

El treball com a escriptor de Kertész amb prou feines va tenir ressò a l'Hongria comunista, on va treballar com a periodista, i va haver d'esperar-se a la caiguda del Teló d'Acer, l'any 1989, per ser reconegut a tot el món com un gran escriptor.

stats