ARA Llegim
Llegim 19/01/2015

"Em sento com un cavall de carreres": Murakami escriu sobre el fet de ser nominat cada any al Nobel

L'escriptor respon a les preguntes dels seus fans a través del seu consultori online. En només cinc dies ha escrit 46 rèpliques, on confessa que evita rellegir les seves obres i que no li agrada ser un dels eterns candidats al premi Nobel de Literatura

Efe
1 min
Murakami completa la trilogia que el consagra

TòquioLes primeres respostes de Haruki Murakami en el seu consultori on-line, la finestra d'entrada per als fans a l'univers de l'escriptor, no s'han fet esperar. L'autor ha explicat que li molesta ser l'etern candidat al Nobel de Literatura. "Ni tan sols sóc un dels finalistes oficials, sinó que es tracta de les apostes d'algú. Em sento com un cavall de carreres", deia en resposta a Kanako, de 36 anys, quan preguntava pel fet que el seu nom sempre sona entre els candidats al premi.

L'autor de 'Tòquio Blues' (Empúries, 2005), ha reconegut també que evita rellegir les seves obres perquè li fa "molta vergonya", i que fins i tot ha arribat a oblidar de què parlen algunes d'elles. "Per això, quan les torno a llegir per necessitat, descobreixo alguna cosa nova", respon, en una de les 46 rèpliques que ha donat fins a la data.

La pàgina web, que admetrà preguntes fins al 31 de gener, seguirà disponible almenys fins al març, data límit que Murakami s'ha imposat per respondre a tants admiradors com pugui.

stats