Literatura
Llegim 30/04/2014

Fonalleras, Camps i Ibarz, guardonats amb el Premi Crítica Serra d'Or

Magí Sunyer, Norbert Martínez i la Mostra d'Igualada també han estat guardonats en la 48a edició dels premis

Ara
2 min

BarcelonaEls premis Crítica Serra d'Or ja tenen guanyadors. En la categoria literatura i assaig, Josep Maria Fonalleras ha estat guardonat amb el premi de novel·la per l'obra 'Climent'; Carles Camps Mundó, en poesia, per 'L'oració total', i Mercè Ibarz, en narrativa, per 'Vine com estàs'. A més, Antònia Tayadella s'emporta el premi d'estudis literaris per 'Sobre literatura del segle XIX', i Dolors Udina, el de traducció per 'La senyora Dalloway', de Virginia Woolf.

En recerca, els premis Crítica Serra d'Or d'humanitats han estat per a Ramon Panyella i Ferreres, per l'obra 'Francesc Pelai Briz: entre la literatura i l'activisme patriòtic'; el premi d'altres ciències, per a Adolf Tobeña, per 'Devots i descreguts. Biologia de la religiositat', i el premi de catalanística, per a Jad Hatem, per 'El temps en la poesia catalana contemporània'.

Teatre i literatura juvenil

En les categories teatrals, Magí Sunyer s'ha endut el premi al text de teatre català amb l'obra 'Safira'. El premi a l'espectacle teatral ha sigut per a l'espectacle 'Llibert', escrit per Gemma Brió i dirigit per Norbert Martínez, i el premi a l'aportació més interessant és per a La Mostra d'Igualada-Fira de teatre infantil i juvenil.

Els guanyadors en la categoria de literatura infantil han estat Pep Molist com a escriptor i Jordi Vila com a il·lustrador de l'obra 'Salvador Espriu'. En literatura juvenil, Pau Joan Hernández ha estat premiat amb el premi de creació per 'La balada del funicular miner', i M. Carme Bernal i Carme Rubio han aconseguit el premi de coneixements per la col·lecció 'Tant de gust de conèixer-lo, senyor...'.

Els Premis Crítica Serra d'Or no tenen dotació econòmica i consisteixen en la proclamació del veredicte i el lliurament d'una serreta d'or, de solapa, a càrrec del director de Publicacions de l'Abadia Montserrat (PAMSA) i de la revista 'Serra d'Or', el pare Josep Massot i Muntaner.

La diada literària, presidida pel pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha tingut lloc aquest dimecres al Palau Robert de Barcelona i ha donat a conèixer el veredicte d'enguany.

stats