ARA Llegim
Llegim 19/09/2014

Comença la 63a Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern

La cita anual oferirà als lectors uns 100.000 exemplars, instal·lada al Passeig de Gràcia, entre els carrers d'Aragó i de Rosselló. Enguany ret homenatge al poeta Narcís Comadira

Acn
2 min

BarcelonaL'escriptor Narcís Comadira i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han inaugurat aquest divendres la 63a edició de la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern. Enguany la fira, que ocuparà 600 metres del Passeig de Gràcia del 19 de setembre al 5 d'octubre, ret homenatge al seu històric emplaçament amb l'exposició 'El Passeig de Gràcia modernista'. Malgrat la conjuntura econòmica del moment, la fira manté el mateix nombre d'expositors que en anys anteriors i ofereix llibres de temàtiques i preus variables. Durant la inauguració, Tiras ha destacat el paper de la cultura per fer avançar la ciutat i ha demanat "col·laboració" i "entesa" entre els agents del sector en un moment difícil econòmicament. Un any més la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern s'instal·la al Passeig de Gràcia, entre els carrers d'Aragó i de Rosselló, on entre el 19 de setembre i el 5 d'octubre oferirà als lectors uns 100.000 exemplars.

En aquesta edició, la Fira ret homenatge a l'escriptor i autor del cartell, Narcís Comadira i també al seu històric emplaçament amb l'exposició 'El Passeig de Gràcia modernista', on s'ensenyen una mostra d'edificis que ja no hi són o que han estat remodelats.

Comadira, homenatjat

Durant el pregó d'inauguració, Comadira ha recordat els temps en que era jove i es quedava els setembres a Barcelona, i no a Girona d'on és ell, per recuperar exàmens no superats durant el mes de juny i podia gaudir de la fira com "un premi" per aquells que es veien obligats a restar a la ciutat.

Al seu torn, Trias ha recordat que aquesta és la fira més antiga d'Europa i ha destacat que ajuda a portar la cultura al carrer. L'alcalde de Barcelona ha dit que la ciutat ha d'avançar pensant amb la cultura i ha assenyalat que aquesta s'ha de convertir en un "eix central" perquè sinó "no anirem bé". Així, ha subratllat que les editorials són "la base del nostre futur" i ha demanat "col·laboració" i "entesa" en uns moments difícils econòmicament.

stats