Novetat editorial
Llegim 25/02/2013

Cristian Segura parla de la cobdícia humana i l'especulació immobiliària a 'Ciment armat'

Dos anys després de guanyar el premi Josep Pla amb 'El cau del conill', el periodista i escriptor publica la segona novel·la, protagonitzada per un "tauró immobiliari"

Acn
2 min
Cristian Segura

BarcelonaDesprés de la publicació de la seva primera novel·la, 'El cau del conill', premi Josep Pla 2011, l'escriptor i periodista Cristian Segura publica ara 'Ciment armat' (Columna), un relat sobre una època econòmica d'excessos i especulació i amb moltes referències a la bombolla immobiliària. "És una història que parla de cobdícia humana –ha dit Segura–. Hem viscut 20 anys de voluntat de guanyar diners sense límit i això ens ha portat aquesta crisi del crèdit i immobiliària. Hem tingut un tren de vida que és artificial, i aquesta és la història d'un promotor immobiliari que n'ha fet de molt grosses i ara no sap on caure mort".

Segura ha destacat que "és una història que parla de la cobdícia humana". El protagonista de 'Ciment armat' és Constantí Casanovas, fill de la Barcelona benestant i fidel de l'Opus Dei: un jove promotor que crea un petit imperi immobiliari al Pirineu i que quan esclata la bombolla i comença la crisi, fuig als països emergents del sud-est asiàtic per provar-hi fortuna. La vida sembla somriure-li fins que un grup de creditors bancaris inicien una caça que el porta a la presó.

"La gent veurà al meu llibre com funciona un tauró del sector immobiliari", ha assegurat Segura. De fet, l'escriptor ha manifestat que els lectors es trobaran en aquesta novel·la "una narració molt distreta que mostra com ha funcionat l'especulació immobiliària des del motor que han estat els promotors i els bancs".

Una realitat "violenta"

Segura ha explicat que el llibre és una obra coral en la qual apareixen personatges que d'entrada el lector pot creure que no són reals: "Hi ha una dona que trafica amb estupefaents o diner negre dins els taüts i això és real. Tots els personatges que surten estan inspirats en persones de debò i intento d'alguna forma que no s'identifiquin perquè és ficció i no era el meu objectiu que es detectés quina persona hi ha darrere de cada personatge".

Així mateix, l'escriptor ha dit que hi apareixen alguns banquers, i un pot adonar-se qui és qui. El periodista ha explicat que el llibre és "molt violent perquè la realitat recent ha estat molt violenta respecte els fets i les màfies". De fet, ha recordat que a BCNegra molts ponents deien que ara hi haurà molta novel·la negra que tractarà la dura realitat viscuda. En aquest context, ha dit que és "una obra d'actualitat i punyent".

stats