Llegim
Llegim 23/03/2015

Charles Bukowski, amant dels gats

Es publicaran al Regne Unit tres llibres inèdits de l'autor, un dels quals dedicat al seu amor pels felins, els seus "mestres"

Ara
1 min
Charles Bukowski

BarcelonaCharles Bukowski va escriure sobre els racons més foscos de la vida nord-americana. Els personatges dels seus contes i novel·les eren perdedors que passaven el dia en bars i es consumien en treballs horribles, prostitutes desesperades, nens humiliats, etc. Però segons el diari 'The Independent', el poeta borratxo de l''american way of life' tenia un costat tendre i amable que no coneixien els seus lectors: era un amant dels gats.

El rotatiu anglès ha anunciat la publicació de tres nous volums de material inèdit de Bukowski que mostraran un costat desconegut de l'escriptor. Un d'ells serà 'On cats', que revela la seva passió pels felins, als quals qualificava de "mestres". El llibre inclourà diversos escrits sobre aquesta afició i poemes com 'My cats' i 'The history of one tough motherfucker'. En aquest conte, Bukowski parla d'un gat que va desafiar els pronòstics del veterinari i es va recuperar després de ser atropellat per un cotxe; el gat, segons l'autor, era la seva inspiració.

"Si et sents malament, només has de mirar els gats; et sentiràs millor, perquè els gats saben que tot és, simplement, com és", va afirmar Bukowski una vegada. "Quan es va fer vell es va tornar molt sentimental amb els gats –explica Howard Sounes, biògraf de Bukowski–. Quan va tenir diners, va viure en una casa als suburbis amb la seva dona Linda i un munt de gats".

stats