Obituari
Llegim 17/01/2012

Mor l'escriptor i crític literari Carlos Pujol

Era membre del jurat del Premi Planeta des del 1972, i va compaginar les tasques editorials amb la creació i la traducció: entre la seva llarga llista d'aportacions hi ha la traducció castellana de 'Les flors del mal', de Charles Baudelaire, i la d''Incerta Glòria', de Joan Sales

Ara
1 min
Una imatge recent de Carlos Pujol

BarcelonaL'escriptor català Carlos Pujol, crític literari i històric membre del jurat del Premi Planeta, ha mort als 75 anys després de tota una vida dedicada a la literatura, ja sigui des del vessant creatiu com l'executiu, sense oblidar una aportació fonamental com a traductor.

Pujol era doctor en Filosofia i Lletres i durant 15 anys va ser professor de literatura francesa a la Universitat de Barcelona. Era crític de diaris com La Vanguardia i Abc des del 1969.

Havia traduït poetes com Ronsard, Shakespeare, John Donne, Baudelaire, Verlaine, Emily Dickinson, Hopkins, Browning i Guido Gozzano, i va ser també el responsable de la versió castellana d'Incerta Glòria, de Joan Sales. A més de publicar més d'una dotzena de volums de poesia, Pujol també és responsable d'una obra assagística notable, entre la qual destaquen títols com 1900. Fin de siglo i El espejo romántico. Era membre del jurat del Premi Planeta des de l'any 1972.

stats