Novetat editorial
Llegim 10/11/2011

Guillem Huertas fa un retrat de Barcelona a partir de fotos de la nissaga Brangulí

A partir de les fotos de tres generacions de la família Brangulí, Guillem Huertas reviu la història de la Barcelona del segle XX en un llibre en què el text té tanta importància com les imatges

Ara
1 min
Coberta de 'La Barcelona d'ahir'

BARCELONALa Barcelona d'ahir vol recuperar de l’oblit la vida i la quotidianitat d’una ciutat que, al llarg del segle XX, es va transformar, va créixer i va ser testimoni i alhora protagonista d’importants fets polítics i socials. Se n'ha encarregat Guillem Huertas (Barcelona, 1974), que després d’estudiar imatge i so i treballar en àmbits relacionats amb la fotografia, s’ha dedicat professionalment a la fotografia i ha col·laborat en diversos llibres amb el seu pare, en Guillem Huertas Clavería.

Les imatges del llibre són totes de la nissaga Brangulí, formada pel pare, Josep Brangulí (1879-1946), i els seus fills, Joaquim (1913-1991) i Xavier (1918-1986). Tots tres formen una de les primeres nissagues de periodistes de Catalunya que van començar a utilitzar la imatge amb regularitat. Atesa la seva trajectòria continuada durant noranta anys, el seu fons fotogràfic ofereix una gran riquesa i una visió àmplia de la vida social, cultural i política catalana del segle XX.

stats