Sector editorial
Llegim 18/08/2015

L'agència literària Wylie obrirà sucursal a Espanya aquest setembre

El seu responsable serà Cristóbal Pera, fins ara director editorial de Random House Mondadori a Mèxic. L'objectiu de The Wylie Agency España és l'expansió als països on es parla el castellà

Ara
1 min
Cristóbal Pera dirigirà l'agència Wylie a Espanya

Barcelona"Ens hem seguit i admirat mútuament durant anys, i desitgem treballar estretament a partir d'ara", explicaven Andrew Wylie i Carmen Balcells en un comunicat el maig del 2014, moment en què van fer pública la unió professional de les dues agències. "L'objectiu de Balcells & Wylie és donar més força, abast i durada a la representació dels clients".

Un any i mig després, Wylie afegeix una mica més de pressió a l'entesa entre totes dues parts –que no s'ha arribat a materialitzar– posant en marxa The Wylie Agency España a partir d'aquest mes de setembre. El seu director serà Cristóbal Pera, que fins ara dirigia Random House Mondadori a Mèxic, segons informa el portal Publishing Perspectives. "L'ampli coneixement de Pera del mercat en llengua castellana, tant a Espanya com a l'Amèrica Llatina, les seves potencialitats en el sector i el contacte proper amb els autors serà una eina molt útil per a l'agència Wylie i ens ajudarà a ampliar el nostre recorregut en el món de l'edició", explicava el mateix Wylie en un comunicat de premsa.

Cristóbal Pera va començar la seva carrera editorial a Galaxia Gutenberg i, posteriorment, va continuar a Random House Mondadori, on va ser director literari del segell Debate. Com a director editorial del grup a Mèxic ha treballat amb autors com Gabriel García Márquez, Enrique Krauze, Anabel Hernández i Lydia Cacho. Després de l'adquisició dels segells del grup Santillana, Pera dirigia un equip editorial amb més de 20 segells.

stats