ARA LLEGIM
Llegim 02/04/2014

Sánchez Piñol ultima una nova novel·la protagonitzada per Martí Zuviría, narrador de 'Victus'

El nou llibre tractarà la dècada posterior a la desfeta de Barcelona del 1714, i tindrà com a escenari els Estats Units

Acn
1 min

GironaAlbert Sánchez Piñol està treballant en una nova novel·la protagonitzada per Martí Zuviría, narrador de 'Victus' (2012), la novel·la més venuda del darrer Sant Jordi. La nova entrega l'escriptor vol fer incís en la "carambola històrica" que, cinc anys després de la Guerra de Successió, va portar 10.000 catalans a allistar-se a l'exèrcit francès per lluitar contra Felip V. El llibre serà ambientat als Estats Units, i explicarà la lluita del personatge amb els indis a Carolina.

Sánchez Piñol ha precisat que, després de la desfeta de Barcelona, va haver-hi una forta resistència contra el nou règim, sobretot fins al 1725. "La història no es va acabar el 1714", apunta Piñol, que assegura que fa temps que treballa en el nou llibre. "És un projecte madur i el que tinc més avançat", explica l'autor, però encara no s'aventura a posar data per a la publicació.

En paral·lel a la gestació de la segona part de 'Victus', Sánchez Piñol també espera que el llibre pugui fer el salt a la gran pantalla. Ja se n'han venut els drets per adaptar-la al cinema, i l'autor deixa tota la resta en mans de les productores. I conclou: "Un llibre, per molt que es vengui, sempre tindrà una audiència més reduïda, i crec que 'Victus' s'adapta molt bé a la gran pantalla".

stats