Literatura
EFE
Barcelona

Club Editor recupera 'Un film (3000 metres)', de Víctor Català

La novel·la –que en només una setmana ja ha exhaurit la primera edició– està protagonitzada per Nonat Ventura, un fill bastard gironí que es converteix en el lladre més conegut i refinat de Barcelona

I si el temps té mala memòria? / ARA Zoom

'Un film (3000 metres)', novel·la de Víctor Català -pseudònim de Caterina Albert-, és una obra única sobre els baixos fons que va ser publicada originalment el 1926.

Segons informa Club Editor, l'obra ja compta amb una segona edició només una setmana després d'haver-se comercialitzat. Maria Bohigas, la seva editora, la qualifica de "veritable tresor enterrat de la literatura catalana que la crítica havia condemnat per anacrònica, és una meravella que està fora del temps".

La història gira al voltant de Nonat Ventura, fill bastard, abandonat en l'hospici d'on sortirà amb l'ambició de reparar el greuge que li ha provocat el destí. Ventura es convertirà en el lladre més famós i refinat de Barcelona, conegut com el "Senyoret". A través de les aventures del protagonista, Víctor Català mostra un món de proxenetes i prostitutes, de marits i dones i d'assassins i víctimes.

Club Editor també acaba de llançar la segona edició de la novel·la 'Sicília sense morts', del mallorquí Guillem Frontera, en què converteix la corrupció illenca recent en matèria literària.