Premis literaris
ARA
Barcelona

Dolors Garcia i Cornellà i Rubèn Montañá guanyen els premis Barcanova

A més de la publicació de les obres guanyadores, el premi té una dotació econòmica de 10.000 € per al guanyador de cada una de les dues modalitats, infantil i juvenil

L’escriptora gironina Dolors Garcia i Cornellà ha estat la guanyadora en la modalitat juvenil, amb l’obra 'Diumenge al matí, al peu del salze', una novel·la d’intriga, de secrets i d’assetjaments silenciosos. El jurat, presidit per l’escriptora Maria Carme Roca, ha destacat “el seu estil directe, precís i alhora emotiu i simbòlic, que no cau en moralitats ni judicis”.

En la modalitat infantil, el premiat ha estat el jove autor Rubèn Montañá i Ros, amb l’obra 'La botiga de mascotes extraordinàries', una faula sobre les relacions entre els humans i els animals. El jurat ha remarcat “la seva atmosfera fantàstica i alhora versemblant”.

Tretze anys d'història
El Premi Barcanova de literatura infantil juvenil va néixer fa tretze anys amb l’esperit de fomentar la creació literària en llengua catalana. A més de la publicació de les obres guanyadores, el premi té una dotació econòmica de 10.000 € per al guanyador de cada una de les dues modalitats. En aquesta convocatòria s’han presentat 51 originals.

Entre els guanyadors de les diverses edicions hi ha noms com Maria Mercè Roca, Joan de Déu Prats, Jordi Sierra i Fabra, Carles Sala i Santi Baró. El lliurament del Premi tindrà lloc la segona quinzena del mes de març, coincidint amb la publicació de les obres guanyadores.