ACN
València

La segona edició de la 'Plaça del llibre' vol consolidar aquesta fira editorial com una referència del llibre en català a València

Aquesta fira del llibre en català acollirà 60 escriptors i 12 editorials i lliurarà els seus primers als escriptors Joan Francesc Mira i Josep Lozano

El centre Octubre de Cultura Contemporània de València acollirà entre el 20 i el 23 de novembre la segona edició de la 'Plaça del llibre', la fira editorial en català nascuda l'any passat a la ciutat. El secretari d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, ha explicat avui en roda de premsa que després de la bona acollida de la passada edició en aquesta l'objectiu és "la consolidació de la iniciativa i la decisió de fer una segona edició encara més ambiciosa".

Seixanta escriptors, 12 editorials, i més de 600 escolars visitaran aquesta fira que preveu la realització de tallers per a nens i joves. A l'acte d'inauguració es lliuraran els primers premis Plaça del Llibre, als escriptors Joan Francesc Mira i Josep Lozano. El primer serà reconegut per la seva trajectòria mentre que Lozano serà premiat per la seva tasca en la divulgació del llibre arran de la proposta dels Sopars Estellés.

La 'Plaça del llibre' és una iniciativa organitzada de manera conjunta per Acció Cultural del País Valencià, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV) i el Gremi de Llibrers de València.

Durant la roda de premsa, els organitzadors han expressat la manca de suport institucional per part de la Generalitat Valenciana. En aquest la vicepresidenta de l'AELC, Gemma Pasqual, ha fet una invitació pública a les institucions valencianes i als seus responsables per a que visiten la Plaça del Llibre i coneguin de primera mà la iniciativa, "i facin així un primer gest d'apropament a la cultura i al llibre".

En una mateixa línia, Toni Gisbert ha destacat l'exemple de treball en grup de les quatre entitats, i ha contraposat a aquest treball i als seus bons resultats "malgrat la humilitat de mitjans, el desinterès que mostra cap a la cultura el govern valencià".

Gisbert ha agraït a la Fundació Full, l'Institut d'Estudis Catalans i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el seu suport a la iniciativa, que contrasta amb l'absència de les institucions valencianes.