ARA
Barcelona

Mark Zuckerberg crea un club de lectura (i hi convida 30 milions de fans)

El president de Facebook s'ha proposat llegir un llibre cada dues setmanes el 2015. 75.500 persones ja segueixen el club virtual, que comença amb 'El fin del poder' de l'economista veneçolà Moisés Naím. 

Mark Zuckerberg, creador de Facebook Zoom

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, s'ha proposat un repte d'any nou: llegir un llibre cada dues setmanes durant el 2015 amb l'objectiu "d'aprendre sobre diferents cultures, creences, històries i tecnologies". En 'Zuck' demana cada any als seus seguidors que li proposin un repte, i ell escull el que prefereix. Altres anys s'havia proposat conèixer una persona nova cada dia o bé donar classes.

Aquest 2015, llegirà. "Llegir llibres és intel·lectualment mol satisfactori –diu en un post publicat el dia 2–. Et permeten explorar completament un tema i submergir-te de manera més profunda que la majoria dels mitjans de comunicació avui en dia. Tinc ganes de dirigir la meva dieta de consum de mitjans més cap a la lectura de llibres".

Per qui vulgui seguir les seves lectures ha creat un club de lectura, que es diu A Year of Books, en el qual va convidar els seus 30 milions de seguidors a participar-hi perquè hi aportin el seu punt de vista. Per ara, ja té 75.500 seguidors. 

I el primer llibre que s'han proposat llegir és 'El fin del poder' de l'economista veneçolà Moisés Naím, un dels grans referents del pensament global, destacat per diferents revistes com un intel·lectual influent. Segons Zuckerberg, el llibre "explora com el món està canviant per donar als individus més poder del que tradicionalment estava ostentat per governs, militars i altres organitzacions. La tendència de donar més poder a la gent és una cosa en la qual crec profundament".