Literatura
AGÈNCIES
Nova York

Harper Lee publica la seqüela de 'Matar un rossinyol' després de més de 50 anys de silenci

La novel·la, perduda durant més de mig segle, sortirà a la venda aquest juliol

Harper Lee WIKIPEDIA Zoom

L'autora Harper Lee publicarà la segona part del clàssic 'Matar un rossinyol', titulada 'Go Set a Watchman' aquest 14 de juliol. La nova nove·la està ambientada 20 anys més tarda i hi apareixen els mateixos personatges.

Curiosament, aquesta seqüela va ser escrita abans de 'Matar un rossinyol', que va ser guardonada amb un premi Pulitzer, però es va perdre fins que l'advocada de Lee, Tonja Carter, la va trobar 55 anys després. "No sabia que havia sobreviscut, em vaig sentir sorpresa i encantada quan la meva estimada amiga i advocada Tonja Carter la va descobrir", aclareix l'autora. 'Go Set a Watchman' està ambientada a mitjans dels anys 50 i narra com Scout, protagonista de 'Matar un rossinyol', torna a Maycomb per visitar al seu pare, Atticus Finch.

'Matar un rossinyol' va llançar a Lee a la fama, tot i que l'autora, de 88 anys, no ha publicat res més amb l'excepció d'alguns assaigs breus. La novel·la es va convertir ràpidament en un clàssic de la literatura i ja se n'han venut més de 40 milions d'exemplars arreu del món. L'adaptació cinematogràfica, en la que Gregory Peck interpretava el paper d'Atticus, es va estrenar el 1962 i va guanyar tres Oscars al millor actor, direcció artística i guió.