Premis literaris
ARA
Barcelona

El mosso d’esquadra Daniel Santiño guanya la novena edició del Premi L’H Confidencial

El guardó de novel·la negra està dotat amb 12.000 euros i la publicació del llibre guanyador en la col·lecció 'Criminal' de Roca editorial

Premi L'H Confidencial 2015 Zoom

El mosso d’esquadra adscrit a l’Àrea Bàsica Policial de L’Hospitalet, Daniel Santiño, ha estat el guanyador de la novena edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial, convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i promogut per la Biblioteca la Bòbila. La novel·la guanyadora porta per títol provisional 'Los crímenes del opio'.

El jurat –presidit pel regidor de Cultura, Jaume Graells; i integrat per l’editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, Anna Riera; la lectora del club de lectura M. Carmen Navarro; el comissari de BCNegra 2015, Paco Camarasa, i el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal– ha valorat en aquest thriller de procediment policial l’”excel·lent estructura de la trama, la fortíssima tensió que desplega la novel·la i l’habilitat de l’autor en el proveïment i la dosificació de detalls i dades de la investigació, que arrossega el lector a un final sorprenent”.

Manuscrits provinents d'arreu
L’obra guanyadora d’aquesta edició del Premi L’H Confidencial ha estat seleccionada entre els 73 originals que s’han presentat. La procedència dels participants ha estat ben diversa: 28, de Catalunya; 37, de la resta d'Espanya, i 8, de diversos països del món (Argentina, Mèxic, Panamà, el Perú, Alemanya, el Regne Unit i Israel).

El Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la en la col·lecció “Criminal” de Roca Editorial. El lliurament del premi tindrà lloc el proper 21 de març en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila.