DE TAPES
Llegim 23/06/2012

Una Cibeles ben poc digerible

i
àlex Gutiérrez
1 min

Sobretot! No us afanyeu a clavar queixalada a la figureta de la Cibeles que corona el pastís d'aquesta portada: no es tracta de cap creació dels pastissers de l'Escribà, sinó que no deixa de ser una reproducció de l'estàtua convenientment tunejada amb Photoshop.

L'estudi Opalworks va rebre el brífing: es tractava d'il·lustrar el llibre Capitalisme Cibeles de Francesc Sanuy, que duia el subtítol de Com es reparteixen el pastís les grans empreses espanyoles . El dissenyador Jordi Lascorz ho va veure clar: "Vaig lligar Cibeles i pastís de seguida", explica. A partir d'aquí, una de les tasques més complicades va ser localitzar la foto del pastís que havia de servir de base sobre la qual inserir una Cibeles. I era difícil perquè totes les imatges de la Cibeles que no són aèries estan preses des de sota, de manera que el pastís en qüestió havia d'haver estat retratat també des d'un angle molt determinat. Una dosi de paciència i Photoshop ha fet la resta: convertir el ferro en xocolata.

De totes maneres, encara que efectivament hagués estat una figureta de pastisser, hauria estat bastant indigesta: el llibre explica la vergonyosa porta giratòria que, amb dret d'admissió reservat per a certa tribu, comunica la política pública amb l'economia privada. Sanuy ha escrit un llibre ideal per enfadar-se, veient com el pastís el paguem els contribuents però se'l mengen els de sempre.

stats