ARA Llegim
EFE
Barcelona

La devoció pels One Direction arriba a la novel·la

'After', d'Anna Todd, ha aconseguit acumular mil milions de lectures a la plataforma d'internet gratuïta Wattpad. La publica Columna en català

'Story of my life', un dels hits de One Direction Zoom

Podia haver estat una fan més dels One Direction, però gràcies a la trilogia 'After', que ara publica el primer volum Columna en català i Planeta en castellà, la jove de 25 anys Anna Todd ha aconseguit acumular mil milions de lectures a la plataforma d'internet Wattpad. I tot gràcies a una trilogia inspirada lliurement en el popular grup adolescent.

"Al principi eren cinc persones llegint la meva història i després van créixer fins a centenars i milers i centenars de milers... Va ser una mica aclaparador, en el bon sentit", explica Anna Todd sobre l'inesperat èxit.


De la plataforma gratuïta al paper


Tot va començar a través de Wattpad, una plataforma gratuïta de lectura a internet que agrupa 35 milions d'usuaris, segons dades de l'empresa. Todd va començar a penjar capítols d''After', com si es tractés d'una novel·la per entregues en ple segle XXI, fins a rebre milions de visites, i n'ha acumulat fins a mil milions. "M'encanta la idea del 'feedback' instantani, –explica l'escriptora sobre la propera relació entre l'escriptor i els lectors que es dóna a Wattpad, tant que fins i tot poden participar en el procés creatiu. –Qualsevol pot llegir la teva història i dir-te les coses que li agraden o les coses que pots millorar. No puc imaginar-me asseguda i escrivint sense 'feedback'.

Molt emocionada per la publicació en paper de la seva obra, l'escriptora descriu 'After' com una història "dramàtica i romàntica" sobre Tessa, una jove universitària "que surt al món per primera vegada" i la trobada amb Hardin (inspirat lliurement en Harry Styles, dels One Direction) "li capgirarà la vida". Todd defineix el seu personatge masculí com un jove "malhumorat" i "egoista", que no confia en ningú al principi, però que gràcies a Tessa canviarà del tot.

Aquesta història d'amors i desamors juvenils, segons assegura Todd, s'ha basat d'alguna manera en la seva pròpia vida, ja que la jove es va casar amb la seva parella un mes després de graduar-se a la universitat. Ara, amb 25 anys, Anna Todd confessa que "no entén del tot" el seu èxit i subratlla la recent moda de les novel·les de "fan-fiction", en què són els fans els encarregats d'escriure sobre els seus ídols. "Crec que la gent sempre vol més d'allò que estimen –explica–. Fins i tot quan el teu llibre preferit acaba, vols més sobre aquesta història, de manera que crees el teu propi món".

Així s'entén que per als One Direction no tingui cap mala paraula. "És molt diferent respecte a tot ara mateix", explica sobre la banda, de la qual destaca la seva música "divertida" i "molt més profunda del que es creu".

L'adaptació cinematogràfica, en marxa


L'edició ampliada i revisada d''After', que ara publica Planeta a Espanya i Llatinoamèrica, comptarà amb una aplicació per a mòbils amb material extra i s'uneix al llançament mundial en paper de la novel·la, que podrà llegir-se en 30 països.

A més, els drets per al cinema ja han estat venuts a Paramount, i l'escriptora s'atreveix a escollir qui li agradaria que interpretaran a Tessa i Hardin: l'actriu australiana Indiana Evans i, per descomptat, el component de One Direction, Harry Styles.