ARA Llegim
EFE
Beirut

L'obra d'Amin Maalouf serà adaptada per primera vegada al cinema

'Les escales de Llevant', ambientada en els inicis del conflicte àrabo-israelià, es centrarà en la història d'amor dels protagonistes i estarà dirigida per Ron Senkowski

L'escriptor Libanès Amin Maalouf / CÈLIA ATSET Zoom

L'escriptor libanès Amin Maalouf sempre s'ha mostrat reticent a portar les seves obres al cinema, però per primera vegada ha accedit que la seva novel·la 'Les escales de llevant' (La Campana, 2000) es traslladi a la gran pantalla. La història, que narra els inicis del conflicte àrabo-israelià, l'agonia de l'imperi otomà i altres tragèdies històriques que encara avui fan estralls a Orient Pròxim, estarà dirigida pel nord-americà Ron Senkowski i començarà a rodar-se entre juny i agost de 2015. Tot i així, s'obviarà el genocidi armeni que narra el llibre i passarà a centrar-se en la història d'amor dels protagonistes.

La identitat dels actors que encarnaran Osyan, un jove libanès que viatja a França per estudiar medicina, i la seva dona Clara, jueva amb qui s'instal·larà a l'actual ciutat israeliana de Haifa, encara no s'ha desvetllat. El que sí està decidit són les localitzacions, que tindran lloc a Marsella (França), Malta i el Líban, i el pressupost de què es disposarà, que pel moment és d'uns 8 milions d'euros.

Amin Maalouf va ser corresponsal i director del diari 'An Nahar' abans d'exiliar-se a França el 1976 després de la guerra al Líban. El 1993 va guanyar el Premi Goncourt per 'La roca de Tanios' (Alianza Editorial, 1993) reconegut amb el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres el 2010, i escollit membre de l'Acadèmia Francesa el 2011. Entre els seus llibres en destaquen alguns imprescindibles com 'Identidades asesinas' (Alianza Editorial, 1998), 'Lleó l'africà' (Edicions Proa, 1993) o 'Les croades vistes pels àrabs' (Edicions de 1984, 2000).