Llegim Actualitat 04/02/2022

Catalunya serà convidada especial a la Fira del Llibre de Londres del 2022

Ja ho havia de ser el 2020, però la fira es va suspendre per la pandèmia

2 min
Rodoreda i els que trenquen el mite de la barrera anglesa

BarcelonaLa literatura catalana serà la convidada especial a la Fira del Llibre de Londres del 2022. El focus català havia de tenir lloc durant la Fira del Llibre de Londres del 2020, que es va cancel·lar per la pandèmia. L'any passat, l'esdeveniment va tenir lloc en format híbrid (presencial i virtual), però l'Institut Ramon Llull i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) van pactar amb l'organització de la fira posposar el focus català al 2022. D'aquesta manera, serà en la nova edició de la fira –que tindrà lloc del 5 al 7 d'abril– quan la literatura catalana ocuparà la figura de Spotlight, un paper que fins ara no existia i que servirà per donar preeminència i fer difusió dels autors i la creació del nostre país. Serà una figura menor a la del convidat d'honor, que els britànics bategen amb el nom de Market Focus i que aquest any estarà centrada en els autors de l'emirat de Xarjah i en conjunt dels Emirats Àrabs. 

El Catalan Culture Spotlight està dissenyat per mostrar les oportunitats que Catalunya pot oferir al públic editorial mundial, per establir connexions entre els editors, autors i il·lustradors catalans i l'escena mundial del llibre, i per acostar la profunditat i l'amplitud de la cultura i la literatura catalanes a un escenari internacional. Per promocionar la llengua i la cultura catalanes a escala internacional, la Fira del Llibre de Londres també presentarà autors, poetes, il·lustradors, traductors i experts literaris destacats amb una sèrie de taules rodones, lectures i altres activitats. L'Institut Ramon Llull seleccionarà una delegació d'autors per assistir a la fira, els noms dels quals es faran públics les setmanes vinents. Tot plegat forma part d'una campanya més extensa per impulsar la llengua i la cultura catalanes al Regne Unit.

La Fira del Llibre de Londres és un dels punts de trobada més importants del sector literari arreu del món. Cada any reuneix al voltant de 25.000 persones i hi participen més de 1.500 segells provinents de més d'un centenar de països.

stats