Llegim 23/06/2012

Llibres que fan passar la calor

Els taulells de novetats es renoven amb novel·les i assaigs que aspiren a convertir-se en els llibres més venuts de l'estiu. Les editorials aposten per autors habituals durant els mesos d'altes temperatures -Camilleri, Läckberg i Marc Levy-, posen a prova nous fenòmens -és el cas d'E.L. James- i rescaten clàssics de gran valor, com Incerta glòria, de Joan Sales.

Jordi Nopca
3 min
Llibres que fan passar  la calor

Cinquanta ombres d'en Grey

E.L. JAMES. ROSA DELS VENTS / GRIJALBO

La primera part de la trilogia d'E.L. James vol ser un dels revulsius eròtics de la temporada. L'escriptora britànica ha exorcitzat les seves crisis emocionals a partir de la relació sadomasoquista entre una estudiant acabada de llicenciar i un jove empresari. ¿Es poden escriure escenes sexuals explícites creïbles i excitants? James està convençuda que sí.

Dansa amb dracs

G.R.R. MARTIN. ALFAGUARA

Tot i que l'edició dels llibres de G.R.R. Martin va començar molt més tard en català que en castellà, el ritme d'aparició dels cinc volums de Cançó de gel i foc ha estat tan ràpid que Dansa amb dracs només es pot llegir en la llengua de Ramon Llull, ara per ara. Els lectors de Martin hi trobaran prou intrigues, aventures i passions per devorar el volum a preu fet.

L'edat del dubte

ANDREA CAMILLERI. EDICIONS 62 / SALAMANDRA

El nou cas del comissari Montalbano és el més aquàtic de tots els que ha escrit fins ara Andrea Camilleri. L'edat del dubte arrenca quan un matí un bot pneumàtic és trobat al port de Vigata amb el cadàver desfigurat d'un home. La propietària del vaixell de luxe que l'ha acostat i la tripulació han de quedar-se a terra fins que el comissari resolgui el cas.

La química secreta...

MARC LEVY. COLUMNA / PLANETA

Quan s'acosta l'estiu, els sentiments i les aventures que convoca l'escriptor francès Marc Levy aterren puntualment a les llibreries. Després del díptic format per El primer dia (2010) i La primera nit (2011), Levy planteja la història d'amor entre una creadora de perfums i un pintor excèntric. Tots dos emprenen un viatge a Istanbul ple de sorpreses.

Tu i jo

NICCOLÒ AMMANITI. ANGLE / ANAGRAMA

Un any després de publicar una sàtira sobre el món literari italià, Niccolò Ammaniti presenta una història molt més continguda, la novel·la curta Tu i jo . Un noi adolescent fingeix marxar de vacances amb els amics i passa una setmana sol al soterrani del bloc de pisos on viu amb els pares. Allà hi trobarà la seva germanastra, una jove drogoaddicta.

La pell de l'aigua

ISABEL OLESTI. PROA

Isabel Olesti no publicava cap novel·la des de fa una dècada. La pell de l'aigua reprèn la prosa poderosa i el psicologisme minuciós d'El festí de Nàpols (Columna, 2002). La protagonista del llibre és assetjada per temptacions sòrdides i somnis foscos al mateix temps que desenterra records d'un passat molt menys idíl·lic del que hauria desitjat.

Incerta glòria / El vent de la nit

JOAN SALES. CLUB EDITOR

Cent anys després del naixement de l'autor, Club Editor publica per separat Incerta glòria i El vent de la nit , unides fins ara en un únic volum. Si la gran novel·la de Sales és una complexa i equilibrada exposició sobre la Guerra Civil, El vent de la nit reprèn l'acció 30 anys després: "Potser el pitjor de la guerra és que després ve la pau...", diu el protagonista.

La llebre amb ulls d'ambre

EDMUND DE WAAL. QUADERNS CREMA / ACANTILADO

L'origen d'aquest llibre són més de 200 figuretes de fusta i d'ivori, cap d'elles més gran que una capsa de llumins. El ceramista i historiador de l'art Edmund de Waal ha indagat en les arrels de la família de la seva àvia, Elisabeth Ephrussi, membre d'una gran dinastia de banquers jueus que des d'Odessa passen per Viena i París, fent equip amb els Rotschild.

Pensar el segle XX

TONY JUDT. LA MAGRANA / TAURUS

Ara que l'edat de les idees -el segle XX- ja és història, les converses entre Tony Judt i Timothy Snyder es llegeixen com un magnífic panegíric en què tots dos repassen les principals fites del pensament de les últimes dècades. El final de la història pronosticat per Fukuyama ha estat un petit preludi de l'enrunament de l'ètica i la caiguda de l'economia.

L'ombra de la sirena

CAMILLA LÄCKBERG. AMSTERDAM / MAEVA

Fidel al policia Patrik Hedström i l'escriptora Erica Falck, personatges que han convertit Läckberg en una de les autores més venudes a Suècia, l'autora els convida a resoldre un cas. Una desaparició al cap de poc que el bibliotecari Christian hagi començat a rebre amenaces de mort anònimes després d'haver ensumat l'èxit amb la novel·la L'ombra de la sirena.

stats