Llegim 20/04/2013

Còmic

2 min

'La G.N.B. Doble C' de Seth (Sin Sentido)

Si a Wimbledon Green Seth creava una germandat fictícia de col·leccionistes de còmics, ara la seva ploma estilitzada i sarcàstica apunta cap als dibuixants que aquests col·leccionistes adoraven. El canadenc completa així un díptic nostàlgic i agredolç, un monument en clau retro a la passió per la vinyeta.

'La peor banda del mundo' de José Carlos Fernández (Astiberri)

Una de les obres de referència del nou còmic portuguès. Fernandes crea un trencaclosques fascinant d'apunts sobre l'absurd de la quotidianitat a partir de situacions, personatges i professions inversemblants en un exercici literari solcat d'influències de Borges, Kafka i Heinrich Böll.

'Euromalson: Algú s'ha cruspit la classe mitjana' d'Aleix Saló (DeBolsillo)

Aleix Saló ho ha tornat a fer. Després d'Espanyistan, aquest país se'n va a la merda i Simiocràcia. Crònica de la gran ressaca econòmica , el de Ripollet torna a la càrrega amb una reflexió crítica sobre els processos macroeconòmics que estan escanyant la classe mitjana europea. Sense perdre l'humor ni l'acidesa, Saló examina els falsos mites de la identitat europea i els esdeveniments que han definit el mapa geopolític global durant l'última dècada. No destaca per la sofisticació del dibuix o el disseny, però sí per la força i contemporaneïtat de la seva anàlisi.

'Erase una vez en Francia' de F. Nuri i S.Vallée (Norma)

Inspirant-se en una història real i emmarcats en el gènere negre, Nury i Vallée expliquen la història increïble d'un jueu que va fer fortuna a la França ocupada a costa dels nazis. Primer volum d'una gran saga familiar, plena d'intrigues i ambigüitat, que s'ha comparat amb la trilogia d' El padrí .

'Marvel comics: la historia jamás contada' de Sean Howe (Panini)

Als despatxos i les oficines de Marvel s'hi amagava una història tan plena d'humor, ambició i tragèdia com alguns dels seus còmics. El llibre de Howe treu a la llum la rebotiga de la companyia de Spiderman i els X-Men, explorant els vincles entre les circumstàncies socials i empresarials i la creació dels còmics.

stats